Schouwen-Duiveland

 

 

Schouwen-Duiveland: het eilandgevoel dichtbij. Beleef de veelzijdigheid van dit Zeeuwse eiland. Verbonden en omringd door water. De Noordzee, Nationaal Park Oosterschelde en Grevelingen. Ervaar het unieke karakter van dit vakantie-eiland en ontdek jouw band met Schouwen-Duiveland. Klik op onderstaande foto's voor nog meer informatie.

Historische stad aan de Oosterschelde in de provincie Zeeland met 568 monumenten, een uniek Middeleeuws stratenpatroon, het oudste Zeeuwse woonhuis (de Haene), de enige nog bestaande Zeeuwse vismarkt en het oudst nog spelende carillon van Nederland. Tegenwoordig is Zierikzee, met bijna 11.000 inwoners, de bestuurlijke zetel van de gemeente Schouwen-Duiveland.
Streek- en landbouwmuseum Goemanszorg is gehuisvest in de gelijknamige, met zorg gerestaureerde 18e-eeuwse boerderij en ligt aan de rand van Dreischor, het mooiste ringdorp van Zeeland.
De Zuidkust van Schouwen ligt aan de zuidkant van het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Het is een uitgestrekt natuurgebied aan de Oosterschelde. Hier gebeurt iets bijzonders. Natuur van vroeger krijgt hier weer volop de ruimte. De nieuwe, natte en zilte natuur is bestemd voor vogels en mensen. Een ruim groen landschap waar u kunt wandelen, fietsen, ‘vogelen’ en genieten.
Het Watersnoodmuseum is gevestigd in de vier caissons die zijn gebruikt voor het sluiten van het laatste dijkgat, ontstaan tijdens de watersnood van 1953. Het museum is gelegen in de zeedijk ten zuiden van het dorp Ouwerkerk. Voor kinderen is er een fotospeurtocht of een speurtocht met vragen. Na afronding zijn ze geslaagd als Waterambassadeur en krijgen ze een mooi certificaat.
Beleef, voel, ruik en proef de Oosterschelde. Op de website van nationaal park de oosterschelde staan dingen die je kunt beleven, die je moet proeven, die er zijn om te ruiken en die je kunt voelen. De meeste dingen moet je vooral gewoon doen. Zoek de stilte, de rust, het uitzicht bij Flaauwers en laat je verrassen door voorbij zwemmende bruinvissen!
Zowel door de polders van Schouwen-Duiveland als buitendijks langs Oosterschelde en Grevelingen liggen goed geasfalteerde fiets-, wandel- en skeelerpaden. Geniet van de prachtige vergezichten en maak een tussenstop in mooie plaatsen zoals Zierikzee, Dreischor, Brouwershaven. Een fiets of tandem huren kan op d'Oute Poppe, voor kinderfietsen kunt u terecht in Zierikzee of Haamstede